În perioada 2003-2013 la nivelul judeţului Galaţi fenomenul violenţei în familie a căpătat dimensiuni îngrijorătoare.
Cristina Pană - sociolog: "Aproximativ 58% sunt tentative la omor, 35% omor şi restul lovituri cauzatoare de moarte. În ceea ce priveşte localizarea pe raza municipiului, cele mai multe au fost săvârşite pe raza secţiilor 4 şi 3 de poliţie, lucru care nu este surprinzător, având în vedere şi populaţia care locuieşte pe raza respectivelor secţii şi nu mă refer neaparat la calitate, ci la volum".
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Galaţi, alături de reprezentanți ai partenerilor implicați în campanie, vor organiza întâlniri cu elevii și părinții din comunele şi oraşele din judeţul Galaţi.
În cadrul activităților vor fi împărţite afișe, fluturaşi şi ghiduri interdisciplinare și va fi vizionat un film tematic realizat de Teatrul Muzical Nae Leonard și Social Act Theatre.
Adrian Dura - comisar-şef IPJ Galaţi: "Violenţa domestică reprezintă una din cele mai clare expresii ale dizarmoniilor existente în cadrul familiei determinate fie de sărăcie, fie de consum cronic de alcool, nivel redus de educaţie, grad scăzut de ocupare a populaţiei active şi un orizont aspiraţional limitat".
cms. şef Ştefan Căpătan - şef serviciu Investigaţii Criminale Galaţi: "Să ştiţi că în fiecare noapte când sunt trezit aş vrea să mi se spună orice altceva, numai să nu-mi spună că mai avem un omor".
Campania ''Copiii învaţă ceea ce trăiesc'' se va desfăşura până la finalul anului.