De-a lungul Falezei Superioare, din loc în loc, au mai rămas doar cioturile teilor după ce au fost tăiaţi. Oamenii sunt revoltaţi şi acuză Primăria.
Costică Diaconu, localnic: "Motiv ca să-i tai nu era, pentru că erau sănătoşi. Cum sunt restul copacilor, aşa erau şi ăştia."
Sandu Pascu, localnic: "Trec în fiecare zi dus-întors pe Faleza Inferioară, copaci verzi, frumoşi, sănătoşi. Nu cum se spune că ar fi fost bolnavi."
Primăria susţine că acei tei tăiaţi nu ar mai fi putut fi salvaţi printr-o simplă toaletare.
Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Facem o reabilitare dendrologică, asta înseamnă că întinerim şi primenim fondul arboricol pe care-l avem. Acei 15 copaci de mai multe esenţe, cei mai mulţi tei, erau afectaţi fie de boli, fie de fenomenele meteo extreme, furtuni."
Specialiştii în domeniul horticulturii sunt de altă părere şi spun că acei tei nu ar fi trebuit să fie tăiaţi.
"Cine s-a gândit să-i ia, să-i înlocuiască cu alte specii, cred că nu a gândit deloc, nici nu a ştiut ce trebuie să facă. Probabil că sunt alte interese, de a se crea o oază de asfalt, care costă mai mult decât un copac care-ţi dă o oază de oxigen" a declarat un inginer horticultor.
Inspectorii Gărzii de Mediu au început o anchetă prin a verifica documentele Primăriei, pe baza cărora s-a stabilit tăierea lor.
Ion Avram, inspector Garda de Mediu Galaţi: "Dacă se constată din documente că una s-a stabilit prin program şi alta s-a făcut pe teren, atunci se vor ancheta acei vinovaţi şi vor fi sancţionaţi conform legii. Din rapoartele colegilor noştrii într-adevăr reiese că nu toţi aveau la rădăcină deranjamente, nu toţi erau bolnavi."
Primăria promite că vor fi plantaţi alţi arbori la toamnă şi la primăvară.
Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc