Canicula din ultima perioadă a intensificat mirosul în zonele de colectare a gunoiului menajer.
Angela Condurache, locuitor: "Mult de tot ne deranjează mirosul. Şi containerele şi ceea ce se scurge pe jos când aceste containere sunt răsturnate. Când vine maşina, dimineaţa, miroase groaznic de urât."
Locuitorii se tem că mizeria ar putea să-i imbolnăvească pe copiii care se joacă în faţa blocului, în apropierea acestor zone.
Ajunşi la limita răbdării şi după ce au făcut numeroase sesizări la care nu au primit nici un răspuns, oamenii s-au gândit să apeleze la bunăvoinţa muncitorilor care ridică gunoiul.
Angela Condurache, locuitor: "Au dat acest praf, astăzi, că am insistat foarte mult. Nu miroase a nicio clorură de var. Unul mi-a zis: ce vrei doamnă, că e praf de cretă. Ce să-i dau, n-am ce să-i fac. El îşi face meseria şi pleacă. Noi rămânem cu mizeria."
Reprezentanţii Ecosal spun, însă, că pe perioada verii se intervine mai des decât de obicei.
Ionuţ Pucheanu, director Ecosal Galaţi: "Suplimentar se stropeşte pe jos cu var hidratat, asta pentru a menţine confortul olfactiv cât mai ridicat."
Şi în cazul toaletelor publice este aceeaşi situaţie.
"Miroase mult, mult mai tare şi mult mai puternic. Miroase urât, urât tare. Mai bine să-l ia de aici." se plânge un gălăţean.
Reprezentanţii Primăriei declară că ecologizarea toaletelor publice se face zilnic.
Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Ei sunt obligaţi ca în momentul în care intră într-o toaletă să o cureţe să o golească, să schimbe pastila odorizantă şi să lase totul aşa cum este prevăzut în caietul de sarcini."
Cu toate intervenţiile autorităţilor, pe timpul caniculei oamenii vor avea de suportat, în continuare, mirosuri de toate felurile.
Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Florin Gîlcanu