Cu vanilie, fistic, mentă ori fructe de pădure, îngheţata îmbie pe oricine, mai ales când soarele arde, iar căldura depăşeşte cu mult indicele de confort termic.
Căldură să fie, că îngheţată este pentru toate gusturile, pare să fie premisa vânzătorilor de dulce rece.
În zilele toride aceştia vând chiar şi de două ori mai multă îngheţată.
Vişan Anca - vânzător îngheţată: "S-a dublat cererea, acum se cumpără foarte multă îngheţată"
Pe lângă multă apă, îngheţata pare să fie produsul la care apelează cel mai des gălăţenii atunci când vor să se răcorească.
"Foarte greu cu canicula zilele astea, dar avem îngheţată", a spus o gălăţeancă.
"După un pic de treabă, un pic de îngheţată şi ne mai răcorim" a declarat alt localnic.
Medicii ne avertizează că trebuie să fim atenţi la schimbările bruşte de temperatură.
Valentin Boldea - medic de familie: "Afecţiuni ale tractului respirator şi digestiv, inflamaţii ale faringelui, laringelui şi chiar a mucoasei gastrice pot fi consecinţele mâncatului sau consumului de îngheţată. De aceea e recomandabil ca îngheţata să fie consumată cu atenţie, să fie luate linguriţe mici, întâi să se acomodeze mucoasa gastrică cu acea îngheţată pentru a nu interveni şocul termic".
Pentru a evita riscul toxi-infecţiilor alimentare, medicii ne recomandă să fim atenţi de unde cumpărăm îngheţata.
Ei sfătuiesc populaţia să consume cât mai multe lichide la temperatura camerei, sucuri naturale şi să evite produsele foarte reci.
Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Florin Gîlcanu
Editor web: Dana Costache