BRĂILA. Pod de un milion de euro pentru căruţaşi

Data publicării:
pod cai br

1 milion de euro. Atât a costat construirea unui simplu pod în orașul Însurăței, din județul Brăila. Un proiect prea scump, spun localnicii care se plâng acum acum de inutilitatea lui

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Paradoxal, acest pod a fost folosit special pentru căruțașii din localitate, însă tocmai ei sunt cei care nu îl pot folosit, pentru că este prea abrupt".

Cei care se încumetă totuși să-l traverseze sunt conștienți că riscă să se răstoarne în orice clipă, dar nu au încotro.

Chiar dacă nota de plată a avut multe zerouri, autoritățile locale din Însurăței spun că era nevoie de acest pod și sunt convinși că lucrarea este bine făcută.

Florentina Carșote - viceprimar Însurăței, județ Brăila: "Atelajele, tractoarele, mașinile agricole n-au voie să circule pe drumurile europene și era nevoie de un asemenea proiect la Însurăței".

Podul a fost construit în perioada 2006-2007 cu bani de la Guvern, de către o societate din Buzău care a motivat că a fost vorba despre o lucrare complexă, care a implicat și foraje de consolidare a terasamentului, pentru că zona prezintă risc de inundații.

O explicație puerilă cred localnicii, care acuză că banii publici s-au tocat inutil.

dr. Dănuț Lungu - consilier local Însurăței: "E ste un pod peste un canal de irigații, cum ați văzut și dumneavoastră, undeva în mijlocul câmpului și care în afară de faptul că a costat foarte mult, 1 milion de eruo, bani publici, 4 milioane...lei, bani publici este și foarte prost".

"Se și vede cât e de abrut. Asta este, noi n-avem nicio putere. Dacă consiliul popular, primăria nu poate să mai împământească un pic..să facă panta mai în lungă un pic, și într-o parte și-n alta. Pentru agricultori este singura cale de acces peste canalul de irigații, pentru că acolo este șoseaua europeană și nu ne dă voie" spune un localnic.

Acesta nu este însă singurul proiect din județul Brăila în care s-au băgat bani mulți de la Ministerului Dezvoltării, pentru ca mai apoi să devină inutil.

Exemple în aceste sens stau terenurile de fotbal abandonate de la Mihai Bravu și Salcia Tudor, dar și parcul din comuna Stăncuța, de lângă cimitir în care nu intră nimeni.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri