Padocul găzduieşte 300 de câini şi aproape 100 de pisici. Adăpostul este dotat cu ventilatoare, încălzire centralizată, culcuşuri cu perne şi leagăne, obiecte de căţărat şi mingi de joacă.
Dacă pisciile nu suferă atât de mult din cauza căldurii, câinii sunt afectaţi deoarece ei îşi regleze temperatura prin pernuţele labelor şi prin respiraţia accelerată .
Lilu Gal, voluntar Fundaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş": "Construcţia în sine are prevăzut un sistem de răcire. Când ţinem toate uşile închise avem un sistem de ventilaţie care nu permite aerului cald să pătrundă în incinta clădirii".
În zilele foarte călduroase, atunci când ventilatoarele nu mai fac faţă, voluntarii de la padoc apelează şi la alte soluţii pentru ca animalelor să nu le lipsească apa.
Lilu Gal, voluntar Fundaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş": "De două ori pe zi dăm cu furtun cu apă, încercăm să răcorim zona. Avem ţarcuri unde ştim că avem căţei cărora le place mult apa, acolo băgăm şi băliuţe să poată să facă şi ei o baie să se mai răcorească".
Adăpostul construit la marginea oraşului este unicul din această zonă a ţării şi a costat 800 de mii de euro, iar banii au venit de la o asociaţie din Elveţia.
Nu de aceleaşi condiţii beneficiază şi cei peste 1.500 de câini din padocul Primăriei unde nu există ventilatoare, iar animalele stau înghesuite câte 10 -15 în cuşti de câţiva metri pătraţi.
reporter: Cornelia Mazilu
operator: Bogdan Cazacu