Majoritatea celor care au venit la probele orale au fost cei care nu au reuşit să intre în prima sesiune, din cauza corijenţelor. Aceştia nu doar că au învăţat pentru a lua restanţele, dar s-au pregătit şi pentru examen.
"Am fost corijent la română şi matematică. Acum, m-am pregătit, am făcut meditaţii la toate, la română, la matematică, română, biologie, chimie, ce-am ales acolo" a spus un elev.
Dacă înainte de examen tinerii abia îşi găseau cuvintele din cauza emoţiilor, la ieşirea din sală erau mai relaxaţi.
"La început mi s-a părut cam dificil, dar m-am descurcat pe parcurs. Am avut un text despre turismul din România şi a trebuit să-mi spun opinia despre turismul cultural" a spus un alt elev.
Dacă unii se distrează după bac, alţii visează la o diplomă de facultate, oricare ar fi aceasta.
"Vreau să dau la facultate, dar nu ştiu unde, nu contează, la o facultate, cât mai aproape de casă" a declarat un alt candidat.
Diamanta Bulai - inspector şcolar adjunct ISJ Galaţi: "1.000 dintre aceştia sunt din seria curentă şi 570 sunt absolvenţi din seriile anterioare. Sperăm să avem un procent mai mare de promovaţi faţă de cei care au dat examenul în sesiunea de toamnă, cum îi spunem noi, din anul şcolar trecut".
Examenul oral continuă mâine cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Gelu Mormoloc
Editor web: Dana Costache