Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a preluat ancheta de la Slatina, în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt este cercetat pentru cinci capete de acuzare între care şi omor din culpă. În acelaşi dosar mai sunt implicaţi managerul şi două cadre medicale de la Spitalul din Slatina. Astăzi, procurorii de la Craiova i-au audiat din nou pe cei patru, care aseară au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
În jurul prânzului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, directorul spitalului din Slatina, şefa secţiei UPU şi o asistentă au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Singura care a răspuns întrebărilor ziariştilor a fost medicul Ecaterina Bălănescu.
A izbucnit în lacrimi şi a intrat pe uşa Parchetului. Declaraţii a făcut însă avocatul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, care îl reprezintă şi pe directorul spitalului. Acesta a încercat să convingă presa că totul are un substrat politic.
„Este vorba în primul rând de plată unor poliţe pentru fapte petrecute nu demult şi evident şi personal cred că şi despre răzbunări politice”, a spus Radu Ţuluca, avocat.
Procurorii au sesizat o nepotrivire de grupă între probele de sânge, cea luată în noaptea accidentului şi cea prelevată acum câteva zile. De unde şi acuzaţiile de fals privind identitatea şi complicitate la fals privind identitatea din dosarul de cercetare penală. Avocatul celor doi susţine însă că probele au fost viciate.
„Modalitatea concretă de recoltare şi de transportare a probelor biologice a fost batjocorită. Probele biologice au stat într-un frigider la un procuror care nu e procuror-şef”, a spus Radu Ţuluca, avocat.
În opinia avocatului, această lipsă de procedură ar fi viciat probele. Lumină în caz vor face însă procurorii de la Curtea de Apel din Craiova, care au preluat cazul şi astăzi i-au reaudiat pe cei patru invinuiţi. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, este acuzat că a încercat să muşamalizeze un accident de circulaţie produs de el şi în urma căruia a murit un om.