Scandal pe fondul şcolii în Bratovoieşti. Directorul instituţiei a fost înregistrat în timpul unei şedinţe din cancelarie în care spune că a folosit banii pentru a plăti la negru câţiva muncitori care făceau lucrări de igienizare în clădire. Directorul se apără într-un mod inedit: dă vina pe gramatică. Spune că s-a exprimat greşit în şedinţă şi că a fost înregistrat cu rea intenţie.
"Chiuvetele de inox care au făcut 100 de lei. Drujba lui Viorel şi ulei pentru drujba lui Viorel a fost 80 de lei, adică 1 milion 800 de mii. Benzina pentru Viorel de 580 de mii. După aceea au fost nişte chetuieli: agrafe, capace de doze, deci nişte nimicuri. Deci cheltuieli pe care le-am făcut se duc undeva la 26 de milioane. Iar noi avem strâns undeva la 31 de milioane, deci din acei bani mai sunt circa 5 milioane 400." Sunt sumele despre care vorbeste directorul instituţiei, Gabriel Licşor, în cancelarie cu cadrele didactice. Întrebat despre modul în care au fost cheltuiţi banii, acesta motivează că s-a exprimat greşit.
"A fost o greşeală a mea de exprimare, am văzut şi eu acolo în înregistrare că apare că am cumpărat de nu ştiu câte milioane ţigări la meseriaşi, nu, a mai cumpărat comitetul de părinţi, nu eu", a spus Gabriel Licşor, directorul Şcolii Gimnaziale din Bratovoieşti.
Şi asta în condiţiile în care şi Consiliul Local a alocat bani de la buget pentru lucrările din cele şapte unităţi de învăţământ din comună.
"Suma a fost undeva în jur la 40.000 de lei, aici intrând şi materialul lemnos şi celelalte utilităţi", a declarat Ion Oancea, viceprimarul comunei Bratovoieşti.
Părinţii spun că era normală o iginiezare, pentru că de 5-6 ani nu s-a mai făcut nimic. Şi de muncitorii neautorizaţi se ştie, dar au pus mână de la mână pentru o lucrare ca la carte.
"Nu s-a pus sula în coastă la nimeni, să strângem un fond de clasă, de şcoală, la 20 de lei atunci. Un copil avea părintele zugrav, celălalt se ocupa cu anumite lucrări ca şi meseriaşi la nivel de comună, vreo 10 persoane care i-am mobilizat aici împreună cu domnul director", a spus Mihaela Mateescu, preşedintele Comitetului de părinţi.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Dolj s-a autosesizat în acest caz şi spune că dacă va fi găsit vinovat, directorul riscă demiterea.
"Domnul inspector general va nominaliza o comisie de anchetă, care se va deplasa la şcoală pentru a cerceta situaţia, pentru a analiza documentele", a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.