200 de fermieri din Dolj s-au asociat şi au reuşit să convingă marile lanţuri de magazine că pot face profit şi cu produse tradiţionale. Agricultorii spun că aşa ar trebui să facă toţi fermierii care se plâng că nu au loc în pieţe din cauza intermediarilor şi că sunt nevoiţi să îşi vândă recoltele la preţuri de nimic.
Pentru fermieri, asigurarea unei pieţe de desfacere nu poate fi decât o bucurie, pentru că nu mai stau cu marfa în soare. Claudy Macău are nu mai puţin de 9.000 de fire de tomate şi zilnic culege sute de kilograme de roşii. Valorificate apoi direct în supermarket. Recunoaşte că legumicultorii din Poiana Mare au avut un aliat de nădejde ce le-a intermediat contractele.
Contract cu lanţul de supermarketuri au peste 200 de legumicultori din Poiana Mare.
Nu oricine poate avea însă un contract cu lanţul de magazine. Pretenţiile cumpărătorului sunt mari, aşa că doar marfa de calitate ajunge pe raft.
Primarul s-a gândit deja să înregistreze marca roșie de Poiana Mare la OSIM. Numai anul trecut, peste 600 de tone au fost produse de fermierii din zonă. O cantitate mare, crede edilul, care nu este valorificată cum trebuie.
De două săptămâni, roşiile de Poiana Mare se găsesc într-un hipermarket cu desfacere în toată ţara.