Primarul comunei Priseaca din judeţul Olt nu poate justifica peste 30.000 de euro din averea sa. Un control al AgenţieiNaţionale de Integritate a scos la ivealăexistenţa unei diferenţeîntre veniturile încasate şi bunurile din patrimoniul său. Primarul va fi anchetat de Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova.
Gheorghe Florea este primar la Priseaca din 2008. Din declaraţia sa de avere, depusă anul trecut, reiese că edilul şi familia sa au în proprietate două terenuri intravilane în comună,două case, un apartament şi 3 autoturisme. Primarul nu are împrumuturi la băncişi nici depozite. Unul dintre terenuri, o casăşi apartamentul au fost cumpărateîn 2011, adicăîn primul său mandat.
Inspectorii AgenţieiNaţionale de Integritate au făcutbalanţa dintre veniturile şi cheltuielile primarului şi le-a ieşit o diferenţă nejustificată, de peste 30.000 de euro.
„Gheorghe Florea a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se arată în raportul ANI.
Oamenii din Priseaca nu-l văd pe edil ca foarte bogat. Ba mai mult, au încredere în continuare în el, aşa cum au avut şi în 2012, când i-au încredinţat al doilea mandat.
Asupra lui Gheorghe Florea au mai planat suspiciuni şi în trecut, după ce a reuşit să destituie doi viceprimari, în 2008 şi 2012. Cei doi au contestat în instanţă deciziile Consiliului Local, iar Primăria a plătit de la buget câteva milioane de lei despăgubiri.