Prea puţini asistenţi maternali în Dolj

Data publicării:
prea 20putini 20asistenti 20maternali-42945

Doina Butiseacă are 52 de ani şi este asistent maternal de mai bine de 7 ani. În casa ei au locuit până acum 11 copii, iar în prezent îngrijeşte trei micuţi care au fost abandonaţi în spital. Reprezentanţii Direcţiei i-au adus de curând al treilea copil pentru că nu aveau un alt asistent maternal unde să îl plaseze. Femeia spune că meseria de asistent maternal aduce mai mult fericire sufletească, decât financiară.

Un asistent maternal primeşte pe lângă salariul minim pe economie, o alocaţie zilnică pentru hrană, dar şi una de plasament de aproape 100 lei. În ciuda neajunsurilor, Doina Butiseacă nu vrea să renunţe la job.

Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Dolj are angajaţi 167 de asistenţi maternali. În ultimele luni zeci de asistenţi au renunţat la serviciu. Din păcate, direcţia nu poate să facă angajări, deşi au buget pentru salarii.

Direcţia ar avea nevoie de 250 de asistenţi maternali pentru a reuşi să aibă grijă de cei aproape 400 de copii. Situaţia este îngrijorătoare având în vedere că în fiecare lună sunt abandonaţi în spitalele din Dolj aproximativ 10 copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri