Într-un mic atelier din Craiova se fac pulovere şi piese unicat, care ajung în toată Europa. În spatele afacerii se află Ecaterina Diulescu, o fostă învăţătoare, şi alte 27 de ajutoare care au făcut din croitorie o artă şi în acelaşi timp, o pasiune. Franţa, Anglia, Germania şi Italia sunt doar câteva dintre ţările unde ajung colecţiile lor inedite.
Ecaterina Diulescu a fost învăţătoare la o şcoală din Craiova. A renunţat însă la catedră, iar în urmă cu 22 de ani a deschis un mic atelier de tricotat și croșetat manual. A continuat tradiţia moştenită din familie şi a avut curajul să o transforme în afacere. Succesul a venit odată cu aprecierile primite la târgurile din străinătate, unde hainele inspirate din folclorul românesc au fost extrem de căutate. Comenzile curg acum de la magazine exclusiviste din toată Europa.
„Totul este manual. Noi încercăm să respectăm principiul pe care ni l-am propus, de a împleti tradiţia cu modernul, dar şi de a face lucruri pe care maşina nu poate să le facă. Este o concurenţă între noi şi maşină”, spune Ecaterina Diulescu, managerul atelierului.
Creaţiile sunt unicat sau în serie limitată, iar materialele folosite sunt naturale. Modelele pot fi adaptate la cererea clienţilor, inclusiv decoraţiunile cu perle sau cristale Swarovski.
Din atelierul fostei învăţătoare, lunar, ies peste 2.000 de tricotaje pentru femei, bărbaţi şi copii. Croitoresele lucrează acum la o colecţie de pulovere de mohair care va fi scoasă la vânzare la toamnă în mai multe magazine din Paris, iar în vară trebuie livrată şi o primă comandă în SUA.
Ecaterina Diulescu spune că în curând va inaugura şi un atelier nou la care lucrează de mai mulţi ani. Acolo vor fi organizate şi cursuri pentru formarea unor noi croitorese sau pentru tinerele care vor să înveţe secretele tricotajului.