Patru gospodării din Olăneşti sunt afectate de construcţia unei anexe la un hotel aflat în vecinătate. Locuitorii spun că li s-a distrus gardul de la hotar, au apărut fisuri în faţa caselor, iar la 2 metri de uşa uneia dintre locuinţe au fost amplasate ferestrele noii construcţii. Oamenii spun că li s-a promis că totul va fi remediat însă acum au îndoieli că se va mai putea reface ceea ce s-a deteriorat.
Vasile Sterpu spune că atunci cand a început construcţia nu credea că se va ajunge aici. Gardul celor 4 proprietăţi vecine a dispărut pe mari porţiuni iar în faşa uşii casei au apărut 2 ferestre mari despre care nu ştia că vor fi în plan.
Oamenii se tem ca nu cumva, pe viitor, să fie şi casele afectate. Legile din codul civil dau dreptate reclamanţilor în cazul în care înţelegerile verbale pică şi nu sunt consemnate la un notar. Şi gardul trebuie refăcut iar geamurile trebuie să aibă numai deschidere verticală pentru a nu se permite accesul vizual între cele două proprietăţi.
Primarul din Olăneşti spune că la sesizările anterioare a constatat că cele 2 părţi aveau un acord verbal valabil. Acum se vede obligat să facă un proces verbal despre ceea ce se întţmplă.
Proprietarul hotelului spune că noua construcţie este din fonduri europene şi a fost verificat de multe ori. Recunoaşte că au fost lucrări care au afectat vecinii însă se va ţine de promisiunea de a reface totul din banii lui. Despre geamuri spune că nu vor fi deschise decât pentru aerisire fiind vorba de o piscină în care şi el consideră că nu va trebui să se vadă din exterior.
Autorităţile locale şi arhitecţii îi sfătuiesc pe cei implicaţi în cazuri similare să legalizeze eventualele înţelegeri cu privire la modul în care va decurge lucrarea înainte de începerea ei.