Disponibilizări la Complexul Energetic Oltenia

Data publicării:
220114 disponibilizari CEO

Situaţie contradictorie la Complexul Energetic Oltenia. După ce au luat prime de sute de lei de sărbători, angajaţii au fost înştiintaţi că urmează un val de disponibilizări. Planul de restructurare va ţine aproximativ 4 ani. Până în 2018 vor pleca acasă câte 600 de salariaţi anual. Conducerea companiei spune că această măsură este necesară pentru a echilibra cererea şi oferta de pe piaţa de energie. Sindicatele ameninţă însă cu proteste.

Programul de management, planificarea resurselor umane până în anul 2018, prevede o scădere de la 18800, din prezent, până la 15730 de salariaţi, ceea ce înseamnă un total de 3138 cu o medie de 600 de salariaţi pe an.”, a declarat Ion Răuţ, directorul de resurse umane CEO.

Aceasta este vestea pe care o primesc cei aproximativ 19000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, la început de an. S-a ajuns în această situaţie, deoarece energia termo nu se mai vinde şi se extrage cărbune mai puţin, cu efectiv de personal mai mic. Primele măsuri au fost luate la nivelul personalului tehnico-economic. Au dispărut 11 posturi de directori şi reorganizarea continuă.

"Posturile acestea de tesa din zona resurse umane, din zona financiar, din zona contabilitate, din zona comercial, vor fi îndreptate spre partea tehnică, vor fi, acolo unde există posibilitatea, există studiile necesare, vor merge in productie. În sensul că vor conduce formaţii, vor merge în partea de exploatare, şi în partea de mentenanţă şi de reparaţii.”, a precizat Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Angajaţii nu sunt însă de acord cu aceste măsuri şi spun că vor recurge la proteste. De aceeaşi părere sunt şi sindicatele.

"Dacă în următoarele 5 zile nu răspund solicitării noastre de a negocia, vom trece la toate formele de luptă sindicală, legală ca să atingem aceste obiective. Proteste, da, mitinguri, pichetari, toate care sunt prevăzute în legislaţia în vigoare”, a spus Marin Condescu, preşedintele FNME.

Conducerea companiei spune că ar face o economie de ordinul milioanelor de lei, în urma disponibilizărilor. În momentul de faţă, pe stoc, sunt aproape 30 de milioane de tone de cărbune. Bazinul carbonifer din Oltenia mai are o rezervă de un miliard de tone de lignit, care asigură funcţionarea companiei pentru încă 50-60 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Descoperire neobișnuită pe șantierul unui spital din Iași. Erbiceni, unică în România...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Gen. Ben Hodges
Gen. Ben Hodges: „Rusia nu poate învinge Ucraina decât dacă noi, cei din Occident, renunțăm”
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...