Nu au turişti, dar cu 120.000 de euro, bani europeni, vor construi un centru pentru promovarea turismului. Se întâmplă în Caracal. Autorităţile de acolo consideră că aşa vor atrage viitori turişti, cu multe informaţii despre obiectivele din zonă. Între timp, localnicii nu ştiu exact ce să le arate oamenilor care vin în Caracal. Nu exclud varianta să le spună despre aşa-zisele minuni ale oraşului.
În prezent, doar locuitorii din Caracal mai trec câteodată pragul obiectivelor turistice cum este şi Muzeul Romanaţiului. Autorităţile locale susţin că există peste 130 de astfel de obiective turistice care ar putea fi vizitate, iar printre cele mai importante se numără teatrul proiectat de austriacul Franz Billek, în secolul al XII-lea, Parcul “Constantin Poroineanu”, recunoscut în Europa ca cel de-al treilea parc natural ca dimensiune sau Muzeul Romanațiului, înființat în 1949 în clădirea ce a aparținut familiei Jienilor. Sunt însăpuţini cei care ştiu de existenţa acestora. Astfel că autorităţile locale vor construi un centru de promovare a turismului. “Pot să vadă în primul rând Teatrul Naţional, pot să vadă Muzeul Iancu Jianu, Muzeul Romanaţiului, Biserica de pe strada Mihai Viteazul, care este fosta Curte Domnească a lui Mihai Viteazul”, a spus Eduard Ciocăzanu, primar Caracal.
Oamenii din Caracal nu exclud şi varinta ca turiştii să fie interesaţi şi de legendele care au făcut ca acest oraş să fie cunoscut în întreaga ţară.
Finanţarea centrului va fi suportată în proporţie de 85 la sută din fonduri europene. Restul vor fi bani de la bugetul de stat şi cel local. În urma acestui proiect, centrul va fi integrat în reţeaua naţională de centre de informare turistică.