Campusuri şcolare din Olt, lăsate în paragină

Data publicării:
021213 CAMPUSURI SCOLARE

Şantiere începute, dar abandonate între timp. De această dată este vorba de campusurile şcolare din judeţul Olt, patru la număr. Lucrările au început în 2007, când Guvernul de atunci anunţa cu surle ţi trâmbiţe zeci de campusuri şcolare în toată ţara. În 2009, finanţarea a fost oprită, iar lucrările au fost sistate în diferite stadii de execuţie. De atunci, directorii sunt disperaţi că nimeni nu face nimic.

La Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina proiectul era promiţător. Întreaga şcoală trebuia renovată, urma să aibă teren de sport nou, internat, iar o clădire nefuncţională trebuia complet modernizată. Din toate acesta s-a realizat însă prea puţin.

"În acest spaţiu în care învăţăm, nici acum nu s-a făcut niciun pic din reabilitarea interioarelor. Mai mult decât atât, noi am dezafectat anumite elemente pe care le aveam înainte, pe holuri sau în clase, în speranţa că foarte repede vor fi refăcute. Nu s-a întâmplat acest lucru", a spus Aurelia Cotoşman, directorul Colegiului "Ion Minulescu" Slatina.

Colegiul are în acest moment 1.600 elevi, iar marea problema a şcolii este spaţiul insuficient. Pentru a rezolva această problemă, o clădire aflată în paragină ar fi trebuit reamenajată.

În cadrul campusului şcolar de la Colegiul „Ion Minulescu”, în locul fostelor ateliere de strungărie ar fi trebuit amenajate săli de curs. Din 2007 şi până acum a fost reabilitat doar exteriorul clădirii.

În corpul principal de clădire s-a realizat, de asemenea, doar exteriorul şi instalaţia de încălzire. A fost făcută atât de bine, încât anul următor a trebuit schimbată. Şi nu este singurul exemplu. Şi la internat au fost făcute lucrări de mântuială.

"Baia fiind făcută mai înaltă decât nivelul camerei, apa se scurge pe sub uşă şi, din cauza apei, s-a stricat parchetul", a spus Mihaela Șeicaru, administrator internat.

În judeţ, alte trei campusuri sunt nefinalizate: la Liceul Scorniceşti, la Liceul Osica de Sus şi Liceul Danubius din Corabia. Deşi directorii se plâng, Inspectoratul nu poate face nimic.

„S-au făcut toate demersurile care se puteau face de către Inspectoratul Şcolar, dar ştiţi foarte bine că fără bani nu putem face nimic", a spus Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Până acum nu au rămas bani pentru investiţii, iar ceea ce s-a făcut se degradează. În medie, la celelalte campusuri din Olt lucrările s-au realizat în proporţie de aproximativ 60%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care vor trăi momente de vis până la finalul anului 2024. Vor încheia anul în glorie
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Selena Gomez reacționează după noile critici legate de silueta sa: Nu-mi pasă că nu sunt subțire băț
Film Now
Jennifer Lopez, în cei mai scurți pantaloni din garderobă și cizme până la genunchi, la proiecția noului film...
Adevarul
Nazistul care s-a revoltat împotriva cruzimii. Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, salvatorul evreilor
Newsweek
Care pensionari NU iau bani în plus la pensie la indexarea din 1 ianuarie? Știm ce meserie au avut
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Aricii din Europa, incluşi pe „lista roşie” cu specii „potenţial ameninţate cu dispariţia”. „Oamenii sunt cei...
Film Now
Cum arată fiul lui Jack Nicholson. Asemănarea cu tatăl lui i-a adus rolul principal într-un film horror
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...