Au stat patru zile cu mortul în casă, pentru că preotul voia banii de înmormântare înainte. O familie din comună doljeană Giurgiţa a reuşit să îşi ducă ruda decedată la groapă abia după ce a făcut rost de bani şi i-a trimis slujitorului Domnului. Părintele nu numai că nu neagă situaţia, ci şi susţine că nu face muncă voluntară. Arhiepiscopia Craiovei îl contrazice însă, interesul credinciosului e cel care primează şi nu există taxă de înmormântare, decât contribuţie benevolă.
Bunicul lui Gheorghe Ţugui a decedat sâmbătă şi imediat a început negocierile cu părintele pentru înmormântare. Prima suma înaintată de slujitorul Domnului, 500 de lei.
„Nu vine, să îi dau banii înainte şi pe urmă îl înmormântează. Şi i-am spus, stau cu oamenii în ploaie (...) I-am trimis 2 milioane şi jumătate (lei vechi) înainte şi acum a zis că se îmbracă şi el şi vine”, povesteşte Gheorghe Ţugui, nepotul decedatului.
Ore în şir s-au uitat lung după preot rudele decedatului şi oamenii din sat veniţi la înmormântare. A venit puţin după ora 14:00, când şi-a primit banii pentru slujbă.
Reporter: I-aţi cerut înainte de slujbă 5 milioane?
Preot: Da, mă, da.
Reporter: Aşa se procedează?
Preot: Aşa se procedează, nu-i normal? E normal.
Reporter: Aţi primit banii?
Preot: Am primit banii, da.
Reporter: De ce spun că aţi întârziat?
Preot: Păi nu ştiu, mie acum mi s-au adus banii, acum am venit.
Şi oamenii din sat s-au supărat pe popă. Că cere bani, sunt învăţaţi. I-a deranjat că au stat câteva ore în frig şi ploaie să-l aştepte să le ducă vecinul la groapă.
Arhiespiscopia Craiovei a aflat de caz de la reporterii Digi24. Dezaprobă orice taxă de nuntă, botez sau înmormântare şi vor începe cercetările în acest caz.
Preotul din Giurgiţa a eliberat chitanţă pentru banii primiţi de la Gheorghe Ţugui. 250 de lei a costat înmormântarea, contribuţia la biserică 120 de lei, lumânările şi tămâia 30 de lei şi reparaţia la biserică 100 de lei. În total 470 de lei.