Pare simplu, nu? Doar pare. Pentru că de fapt, flyboardul e un sport extrem, o spun chiar cei care îl practică. Şi doar temerarii se înalţă deasupra apei ca o pasăre phoenix.
De aceea e nevoie de puţină pregătire şi de un echipament adecvat. Chiar şi aşa, Alex, care are doar 7 ani, s-a încumetat să încerce flyboardul: "M-a învăţat să stau pe burtă când merg drept şi după aceea să îmi duc genunchii sub fund şi să stau drept, şi după aceea să mă înalt".
Mai mare cu 3 ani, Ştefan, a fost mai atent la instrucţiuni şi s-a descurcat mai bine. S-a simţit... ca un delfin: "Pentru că poţi să faci tot felul de chestii cu el, poţi să faci ca delfinul, poţi să intri... e fain."
Cei doi băieţi sunt deschişi provocărilor la fel ca şi tatăl lor, fost sportiv de performanţă. Marian Racoviţă din Braşov îşi ia familia, în fiecare an, şi vine la mare, pentru a încerca ceva nou în domeniul sporturilor extreme.
La câte căzături în apă îndură un flybordist, casca şi veste de protecţie sunt indispensabile. Echipamentul mai cuprinde şi o placă, iar propulsia este asigurată de un jet-ski de minimum 100 de cai putere.
Alex, instructor de flyboard: "Indiferent, ştii să înoţi, nu ştii să înoţi, vesta te ţine, casca te protejează să nu te loveşti de skyjet. Poate să încerce orice fel de vârstă, ca extreme de vârstă am avut o fetiţă de patru ani şi un bărbat de 78 de ani."
Dacă vreţi să vă bucuraţi de zborul deasupra apei, 10 minute de flyboard vă costă 150 de lei, iar o jumătate de oră, 300 de lei. Pentru senzaţii tari puteţi merge în larg, iar 5 ieşiri de 20 de minute se ridică la 1.200 de lei. Dacă vreţi să fiţi mai mult decât un amator al acestui sport nautic, pentru un curs de flyboard veţi plăti 250 de lei. Şi dacă vă place atât de mult încât vreţi să cumpăraţi întreg echipamentul, veţi scoate din buzunar 6.500 de euro.
Reporter: Alexandru Baran
Operator: Mihai Ciobanu
editor web: Anca Medrea