Deşi o unitate medicală mică, de rangul IV, cu doar 114 paturi, Spitalul Orăşenesc Lehliu-Gară este un punct strategic pentru că aici sunt aduse urgenţele medicale rezultate din accidentele care au loc pe Autostrada Soarelui.
Daniel Ştefan, administrator public, Consiliul Judeţean Călăraşi: "Era nevoie de dotarea cu echipamente noi, cu aparatură care să permită mai rapidă şi eficientă a pacienţilor, atât în zona Lehliu-Gară cât şi, profitând de faptul că este nod la Autostradă, pentru preluarea cazurilor de urgenţă de pe autostradă, în aria oraşului Lehliu-Gară."
Din 1946, de când a fost construită clădirea, nu s-au făcut decât mici reparaţii. Ajunsese să arate aproape ca un loc părăsit. Lucrările de reparaţii capitale au început în anul 2014 iar banii, peste 7,7 milioane de lei sunt nerambursabili, din surse europene. Diferenţa, de 3 milioane de lei a fost suportată de Primăria oraşului Lehliu şi de Consiliul Judeţean Călăraşi.
Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Ambulatoriul de specialitate nu a fost niciodată inclus într-un plan amplu de reparaţii capitale, iar investiţiile în tehnică modernă au fost destul de puţine. Aici, în acest cutii, se află aparatură de ultimă generaţie care va fi montată şi pusă în funcţiune în luna mai a acestui an."
O parte din instrumentarul medical era vechi de aproape 40 de ani.
Dr. Mihaela Dumitrescu, director medical Spitalul Orăşenesc Lehliu-Gară: "S-a adus aparatură nouă pentru dotarea fiecărui cabinet de specialitate: pentru cabinetul de chirurgie,a fost inclusă n proiect şi o sală de operaţii, de micro-chirurgie."
Practic, clădirea a fost construită de la zero iar proiectul a inclus, în primul rând:
Ing. Vasile Dînga, manager Spitalul Orăşenesc Lehliu-Gară: "Înlocuirea tuturor componentelor: tâmplărie, acoperiş, construirea unei anexe tehnice pentru că această clădire va fi independentă energetic."
Pentru a deveni funcţională, policlinica mai are nevoie de o investiţie de circa 800.000 de lei.
reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru