Cel mai important parc istoric al oraşului este plin de artefacte şi mărturii ale trecutului, un spatiu cu vegetaţie bogată, un spaţiu în care spiritul vechii cetăţi este încă viu.
Aleile sale par a fi săli de expoziţie dintr-un muzeu de istorie. Sunt încadrate de vase de ceramică şi alte vestigii istorice care datează din perioada romano-bizantină a cetăţii.
Autorităţile locale spun că parcul istoric nu este exploatat aşa cum ar trebui din punct de vedere turistic şi sunt necesare anumite modificări.
Vor fi amenajate spaţiile verzi, aleile pietonale vor fi pavate cu granit şi vor fi plantaţi 300 de arbori şi pete 200 de arbuşti.
Totodată, vor mai fi amplasate panouri informative cu privire la obiectele arheologice din zonă, scrumiere din fontă, coşuri de gunoi şi patru toalete ecologice. Întregul parc va fi supravegheat video, iar spaţiul verde va fi irigat printr-un sistem automat.
Odată parcul renovat, agenţii din turism speră ca şi mai mulţi vizitatori să îşi petreacă timpul liber în centrul municipiului.
Valoarea totală a proiectului este de 20 de milioane de lei, iar aceşti bani provin din fonduri europene. Lucrările vor începe cel mai probabil la începutul lui 2014 şi vor fi gata la sfârşitul anului.