Turiştii dau 1,5 milioane de euro pe mâncare

Data publicării:
restaurant hotel turisti
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

80% din bugetul unei zile de plaje este alocat mâncării şi băuturii. Dacă la primul capitol, turiştii nu par pretenţioşi, băuturile trebuie să fie slab alcoolizate, proaspete, răcoritoare şi să arate cât mai bine.

Attila Boroş, barman: "Depinde...sunt zile şi zile. Sunt zile când dăm foarte multe şampanii, foarte multe vinuri, sunt zile în care mergem foarte mult pe cocktailuri."

În ceea ce priveşte mâncarea, cele mai mari preţuri sunt în staţiunea Mamaia. Turiştii cu dare de mână cheltuie chiar şi 100 de lei pentru o singură masă pe zi.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Managerii restaurantelor susţin că nu există nicio diferenţă de preţ între mâncarea servită aici şi cea de la un fastfood. O porţie de cartofi ţărăneşti cu jniţel-28 de lei, la desert, o prăjitură - 11 lei."

Adică 39 de lei în total. Iată ce face parte din meniul zilnic al unei familii cu trei membrii şi cât costă la autoservire:

Variante bune pentru a mânca la prânz ori a lua cina sunt şi restaurantele hotelurilor. De la ora 10 dimineaţa, în această bucătărie, se munceşte de zor pentru că, după ora 12 , turiştii vin la masă.

Viorica Malciu, manager hotel de 3 stele: "Turiştii preferă, în afară de supe, ciorbe care se mănâncă în mod frecvent, jniţele de pui, preparatele din peşte: peşte la grătar, saramură de peşte."

Tinerii, mereu grăbiţi, sunt clienţii fideli ai fastfoodurilor. Nu se gândesc să-şi păstreze silueta, ci să-şi poată lua ceva de mâncare cât mai repede şi să se întoarcă pe plajă

Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turism au făcut un studiu potrivit căruia turiştii cheltuie, zilnic, în medie, 75 de lei cu mâncarea. 

În sudul litoralului, unde turiştii nu dispun de foarte mulţi bani, preţurile sunt mai mici, iar aceştia pot mânca şi cu 50 de lei pe zi. Astăzi, pe litoral au fost 90.000 de turişti, ceea ce înseamnă că au lăsat în fastfooduri, restaurante şi hoteluri peste 1,5 milioane de euro numai pentru hrană.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Peștele de 5 ori mai ieftin decât somonul, dar la fel de sănătos. Mulți români îl ocolesc însă
Digi FM
Tudor Chirilă, despre serialul-fenomen Adolescence: „M-a cam dărâmat, ar trebui să fie parte din modulul...
Pro FM
Bianca Censori vrea să-l părăsească pe Kanye West, dar se teme: „El controlează atât de multe aspecte ale...
Film Now
Channing Tatum și transformările la care și-a supus corpul. Actorul nu va mai accepta roluri pentru care...
Adevarul
Caz bizar. Un bărbat a ajuns la spital după ce a rămas cu mâna prietenei sale blocată în gură
Newsweek
Pensiile cresc cu sume între 100 și 700 de lei în luna mai. Beneficiază 1.000.000 de pensionari
Digi FM
Shiloh, fiica actorilor Angelina Jolie și Brad Pitt, imagini virale. Fanii sunt convinși că adolescenta calcă...
Digi World
De ce nu e bine să asociem friptura cu cartofii prăjiţi. Explicaţiile medicului Mircea Beuran
Digi Animal World
Această femeie a coborât un munte, cărându-și câinele de 49 de kilograme în spate. Imaginile cu animalul...
Film Now
Maria Shriver, detalii sfâșietoare despre divorțul de Arnold Schwarzenegger: „Mi-a frânt inima, mi-a zdrobit...
UTV
Luminița Anghel, confesiuni dureroase despre fiul adoptiv: „Nu vrei să știi ce priviri, câtă ură… mi-a fost...