Satul Murighiol se afla la doar 30 de kilometri de Tulcea. De aici, puteti strabate, cu o barca pescareasca, misterioasele canale care pornesc spre inima Deltei.
Locurile de o frumusete rara te cuceresc din prima clipa. Covoare de nuferi, perdele de salcii, colonii de cormorani, lebede, egrete si alte comori ale zonei ofera un spectacol al naturii de care cu greu mai vrei sa te desprinzi.
Turismul s-a dezvoltat aici intr-un ritm ametitor. De la colibe pescaresti pentru cei mai putini pretentiosi, pana la pensiuni si hoteluri de 4 sau 5 stele, turistii au o diversitate de optiuni pentru vacante.
Nu numai peisajul îi cucereşte pe vizitatori, ci şi bucătaria specifică zonei.
Adriana Ioniță, bucătar-șef: "Așteptăm turiștii cu preparate specifice Deltei, în special cele pe bază de pește. Gustări din pește, chifteluțe, icre de crap, de știucă, știucă umplută, zacuscă din pește. Nu se poate fără ciorba de pește ți saramura din burtă de crap. Plachia de crap care este foarte apreciată de clienții noștri."
Prețurile la mâncare sunt accesibile. Pentru un borș de pește, turistul scoate din buzunar în medie 10 lei, iar felurile principale nu depășesc 30 de lei.
Un alt loc pitoresc este Dunăvățul de Jos, sat care aparține de Murighiol. Aici, un bucurestean si-a transformat casa de vacantă într-o pensiune tradițională. Colorată în alb și albastru, cu acoperiș din stuf, pensiunea arata ca o veritabila colibă pescărească de unde nu mai iti vine să pleci.
Grigore Bejan, propietarul unei pensiuni: "Totul a pornit de la un hobby, dus un pic spre extrem și din cauza zonei, este o zonă foarte accesibilă, se ajunge cu mașina până în curte și se poate ajunge absolut oriunde în Delta Dunării. Nu este simplu, dar având în vedere că o facem din pasiune, este cu plăcere."
O noapte în Deltă la o pensiune de trei stele costă între 150 și 300 de lei, în funcție de facilități.
reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna
editor web: Anca Medrea