Pe George Marincu l-am găsit în atelierul de sculptură, pe care l-a amenajat în propria locuinţă. În urmă cu aproape trei decenii a renunţat la meseria pe care o avea în construcţii şi a ales să dea frâu liber imaginaţiei şi să sculpteze în lemn.
"Din 1984 de când am început să lucrez sculptură, am început să îmbunătăţesc. De la un simplu personaj, am început să adaug case, copaci, un peisaj în spate, să-i dea frumuseţe", a spus George Marincu.
O lucrare în basorelief poate fi realizată chiar şi într-o lună, în funcţie de complexitatea şi mărimea ei. Muncită cu multă migală, bucata de lemn transformată în operă de artă poate ajunge şi la 1.500 de euro.
De altfel, George spune că, la târgurile la care participă, majoritatea clienţilor pe care îi are sunt tot români de-ai noştri, stabiliţi în străinătate. Oamenii sunt uimiţi de atenţia, detaliile şi de realismul cu care sunt ilustrate sculpturile în lemn.
"De multe ori, noaptea, în jurul orelor 3-4, spre dimineaţă, întotdeauna îmi dau seama că trebuie să adaug ceva, mă trezesc fiind atelierul în incinta casei, fac două-trei schiţe şi trec înapoi la odihnă", spune George Marincu.
Persoana care l-a susţinut întotdeauna pe George este chiar soţia lui, Aurelia care îi este şi ajutor de nădejde în atelier. Cei doi muncesc cot la cot, chiar și 12 ore pe zi. În timp ce femeia pregătește lemnul, George face ultimele retuşuri.
Aurelia Marincu: "Cel mai important ajutor este degroşatul piesei, apoi el le ia, le dă formă, le iau eu din nou şi le şlefuiesc, el le colorează şi le iau eu şi le dau patina de sfârşit".
Cei doi soţi spun că din vanzarea tablourilor sculptate reuşesc să îşi asigure un trai decent.
reporter: Daniel Leancă
operator: Cristian Caciauna
editor web: Anca Medrea