"De când aveţi contracţiile şi din cât în cât timp? Aoleu, da! Nu aveţi pe nimeni, nicio moaşă în sat, acolo, să vină până când vine ambulanţa?"
Nu este ușor să știi că viața celui de la capătul celălalt al firului depinde de hotărârea pe care o iei în momentele critice. Medicul evaluează rapid situația și decide: în satul de la capătul județului trebuie să ajungă, în cel mai scurt timp, un echipaj de urgență.
Numai ca reprezentantul Regiei de Drumuri Județene are nevoie de o hârtie redactată pentru a trimite utilajul în zonă pentru a deschide calea ambulanței.
"Am o problemă pentru că drumurile judeţene, cel care este reprezentant nu are aceeaşi tărie în decizie ca aseară. Vreau tărie în decize. Vreau să pot folosi şenilată în seara asta pentru ca am o gravidă la Almalău".
Tensiunea își spune cuvântul, iar reacțiile se schimbă de la o secundă la alta.
"Dumneata cu primarul să mi-o scoată la liman cât poate spre Baneasa. Şi dumneata vreau să pleci acum! Am vorbit şi cu dl prefect. Vreau să am full drepturi pe chestia asta, altfel nu facem treabă!"
Aura Broască, medic, Serviciul Judeţean de Ambulanţă: "În momentul în care nu se circulă şi tu ştii ce caz ai acolo, într-adevăr îţi trebuie foarte multă stăpânire de sine".
O situație este rezolvată, însă îi urmează alta. Apelurile vin din toate colțurile județului si sunt preluate pe bandă rulantă.
Căpitan Mihai Georgescu, ISU Dobrogea: "Toată ziua a fost o zi fierbinte deşi nu a mai fost cod roşu , pe această hartă vedeţi marcate toate utilejele care au pornit de dimineaţă în deszăpezire".
După multe ore de muncă, cei 15 oameni din spatele operațiunilor de teren au dovedit că doar în echipă pot fi salvate viețile celor aflați în pericol.
reporter: Anca Medrea
operator: Alexandru Brînzaru
editor web: Anca Medrea