Hotelier, donez...mâncare! Risipă de preparate la unităţile all inclusive din cauza turiştilor lacomi

Data publicării:
MANCARE

Turiştii români fac risipă de mâncare la restaurantele hotelurilor all inclusive. Mult mai mult decât cei din ţări precum Franţa, Grecia, Spania ori Germania. Acolo, vizitatorii consumă doar cât îi este necesar organismului. Patronii de la malul mării susţin că ar fi o soluţie pentru ca hrana să nu ajungă la coşul de gunoi:

Nicolae Bucovală, manager hotel all inclusive: "O parte din mâncare să ducem la case de copii, sau să ducem la bătrâni. Sigur că, deocamdată, nu o facem într-un cadru legal, să spunem aşa pentru că şi aici ar trebui să fie reglementat printr-o Hotărâre de Guvern cum putem să le dăm, cum putem transporta."

În general, turiştii care cumpără sejururi all inclusive vor cât mai multe feluri de mâncare. Bărbaţii vor să aibă în farfurie tochitură dobrogeană, mici sau fripturi.

Potrivit managerilor care deţin hoteluri all inclusive, trei la sută din mâncare nu este consumată de turişti.

Ciprian Iştoc, bucătar: "Dimineaţa, avem 25 de preparate care intră în bufet. Micul dejun se serveşte în intervalul orelor 7 - 9.30. După acest interval, toate preparatele rămase neconsumate din bufet sunt ambalate în vid şi donate de către societatea noastră".

Luând ca exemplu un sejur de şase zile, hotelierii au observat că turiştii nu mănâncă necontrolat pe toată durata lui.

Aurelian Marin, preşedinte ANAT: "Consumul, cu siguranţă, este mai mare în primele două zile. Oamenii mănâncă din toate, ca să zic aşa. Începând din a treia zi, devin selectivi. Au gustat din toate produsele."

Marii gurmanzi sunt bărbaţii în timp ce femeile comandă pentru ele dar şi pentru copii, în general iaurturi, cereale, brânzeturi şi multe legume. În unele cazuri, puţine la număr, există şi excepţii de la regulă.

Anul trecut, pe litoralul românesc existau 6.750 de locuri în hotelurile all inclusive, iar, până în prezent, capacitatea unor astfel de structuri a crescut cu 581 de locuri.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Amazon s-a dus la Ilie Bolojan și a cerut trei lucruri banal de complicate pentru România de 35 de ani...
Digi FM
"Doamne, ce scârbos!" Cadoul neobișnuit pe care Selena Gomez l-a primit de la logodnicul ei i-a dezgustat pe...
Pro FM
Sylvia Sîrbu, viața la ani buni după trupa ASIA și divorțul de Andrei Ștefănescu. Cu ce se ocupă: Am 3...
Film Now
Salma Hayek a publicat poze din anii '90, în care apare fără haine, și a stârnit reacții cu nemiluita. 1,3...
Adevarul
Ucraina riscă să intre pe nisipuri mișcătoare. Ce semnificație au mesajele contradictorii ale administrației...
Newsweek
7.500.000$, pregătirea unui pilot de vânătoare. Mai scump decât greutatea lui în aur
Digi FM
"Doamne, ce scârbos!" Cadoul neobișnuit pe care Selena Gomez l-a primit de la logodnicul ei i-a dezgustat pe...
Digi World
Cum s-a schimbat corpul unui bărbat care a mâncat câte 30 de ouă pe zi timp de o lună. Rezultatele...
Digi Animal World
Momentul emoționant în care un câine află că stăpâna sa este însărcinată. Imaginile inedite fac furori pe Tik...
Film Now
Cum arată viața lui Richard Gere de când s-a mutat în Spania. Soția lui a făcut publice imagini rare pe...
UTV
Reacția lui Alexandru Ciucu după dezvăluirile Alinei Sorescu despre mariajul lor. „Nu înțeleg de ce trebuie...