Hotelier, donez...mâncare! Risipă de preparate la unităţile all inclusive din cauza turiştilor lacomi

Data publicării:
MANCARE

Turiştii români fac risipă de mâncare la restaurantele hotelurilor all inclusive. Mult mai mult decât cei din ţări precum Franţa, Grecia, Spania ori Germania. Acolo, vizitatorii consumă doar cât îi este necesar organismului. Patronii de la malul mării susţin că ar fi o soluţie pentru ca hrana să nu ajungă la coşul de gunoi:

Nicolae Bucovală, manager hotel all inclusive: "O parte din mâncare să ducem la case de copii, sau să ducem la bătrâni. Sigur că, deocamdată, nu o facem într-un cadru legal, să spunem aşa pentru că şi aici ar trebui să fie reglementat printr-o Hotărâre de Guvern cum putem să le dăm, cum putem transporta."

În general, turiştii care cumpără sejururi all inclusive vor cât mai multe feluri de mâncare. Bărbaţii vor să aibă în farfurie tochitură dobrogeană, mici sau fripturi.

Potrivit managerilor care deţin hoteluri all inclusive, trei la sută din mâncare nu este consumată de turişti.

Ciprian Iştoc, bucătar: "Dimineaţa, avem 25 de preparate care intră în bufet. Micul dejun se serveşte în intervalul orelor 7 - 9.30. După acest interval, toate preparatele rămase neconsumate din bufet sunt ambalate în vid şi donate de către societatea noastră".

Luând ca exemplu un sejur de şase zile, hotelierii au observat că turiştii nu mănâncă necontrolat pe toată durata lui.

Aurelian Marin, preşedinte ANAT: "Consumul, cu siguranţă, este mai mare în primele două zile. Oamenii mănâncă din toate, ca să zic aşa. Începând din a treia zi, devin selectivi. Au gustat din toate produsele."

Marii gurmanzi sunt bărbaţii în timp ce femeile comandă pentru ele dar şi pentru copii, în general iaurturi, cereale, brânzeturi şi multe legume. În unele cazuri, puţine la număr, există şi excepţii de la regulă.

Anul trecut, pe litoralul românesc existau 6.750 de locuri în hotelurile all inclusive, iar, până în prezent, capacitatea unor astfel de structuri a crescut cu 581 de locuri.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Călin Georgescu spune că nu a dorit să devină preşedinte. Care era planul lui, de fapt: „România, o...
Digi FM
Cu ce probleme s-a confruntat Cristina Bâtlan. Fiul ei a fost operat de zece ori: „E o chestie foarte rară...
Pro FM
Sam Asghari, fostul soț al lui Britney Spears, recunoaște că relația cu vedeta i-a dat un impuls în carieră...
Film Now
Nicole Kidman, schimbare majoră în carieră după ce a fost acuzată că apare în mai toate filmele și serialele
Adevarul
Trump amenință Rusia cu consecințe „devastatoare” dacă nu acceptă acordul de încetare a focului cu Ucraina
Newsweek
Guvernul crește, mâine, pensiile pentru 2.800.000 de pensionari. Cine ia banii și când DOCUMENT
Digi FM
Ianis Hagi, marele absent la decorarea lui Gică Hagi de la Cotroceni. Motivul pentru care nu a participat la...
Digi World
Gustarea care-ți poate proteja ochii, superaliment și pentru inimă și creier. Consumată zilnic în cantități...
Digi Animal World
Momentul când un delfin de peste 400 de kilograme sare în barca unor pescari. Imaginile sunt virale
Film Now
Keanu Reeves, detaliile care îi arată latura „umană”. Ce a făcut timp de zece ani și nu a știut nimeni: „Mi-a...
UTV
Otniela Sandu, prima reacție după ce Sebastian Dobrincu s-a împăcat cu Ioana Ignat. „Faptele arată mai mult...