Pe Balta de la Corbu, pescarii îşi întind undiţele în căutarea ultimelor capturi din acest sezon. În curând, aici vor începe pregătirile pentru organizarea Campionatului Mondial la Pescuit de Crap de anul viitor. Este a doua ediţie care are loc în România.
Daniela Voiculescu-Calotă, director de marketing: "Ediţia precedentă, din 2012 a ieşit extraordinar de bine, toate
naţiunile participante au spus că istoria campionatelor mondiale va fi înainte şI după campionatul de la Corbu din 2012"
Fiecare pescar are propriul secret prin care încearcă să prindă captura cea mare. Esenţială este momeală.
Daniel Scutaru, pescar: "O singură dată am luat captura cea mai mare, în rest am ieşit la naţionale pe locul 12.
De ce ai nevoie ca să câştigi un concurs? De mult noroc".
Iniţial, Campionatul Mondial de Pescuit la Crap ar fi trebuit să se desfăşoare în Spania. Ibericii au cedat în faţa românilor, întrucât n-au reuşit să asigure toate condiţiile necesare desfăşurării unei astfel de competiţii.
Claudia Ialgoczi, inginer: "Avem 75 de pontoane, fiecare cu câte o căsuţă pe ele. La fiecare stand avem măsuţe de lucru, avem toalete ecologice dotate şi cu duşuri, nu mai trebuie să vină cu nimic de acasă, decât cu undiţe, momeală şi noroc".
Acum doi ani, 60 de bărbaţi din 20 de ţări, înarmaţi cu ustensile de ultimă generaţie au concurat pe lacul Corbu. Campionatul Mondial de Pescuit la Crap se organiza din nou în judeţul Constanţa anul viitor, în septembrie.
reporter: Liviu Ghinea
operator: Liviu Eremia
editor web: Anca Medrea