La ora opt toţi ruşii lipoveni din Jurilovca erau la biserică, unde s-au rugat pentru sănătate şi belşug. După ce preotul şi-a încheiat predica, credinşioşii au pornit spre case unde au primit colindători.
Odată urată casa, ruşii lipoveni se aşteaptă în jurul unei mese îmbelşugate de pe care nu lipsesc piftia, sarmalele şi cozonacul. Bunicul familiei stă în capul mesei, iar în jurul lui se aşează copiii şi nepoţii.
Nimeni nu are voie să lipsească de la Sărbătoarea Naşterii Domnului.
Simion Sevastian: "Tradiţia pentru lipoveni este foarte importantă. Chemăm copiii la noi şi înainte de asta facem o rugăciune de mulţumire Domnului nostru Iisus şi îl slăvim. Şi noi, tineretul, mergem mai departe cu tradiţiile şi copiii noştri la fel vin din urmă".
Hainele tradiţionale joacă şi ele un rol important. Femeile poartă încă mândre rochiile moştenite de la bunici şi străbunici.
Sofia Sevastian: "Asta se numeşte şalcă cu ciucuri care se foloseşte numai la sărbători mari. Nu o putem folosi pe stradă sau în altă locaţie, doar la biserică. Asta e cohta sau bluza şi o fustă creaţă".
În România trăiesc aproape 24 de mii de ruşi lipoveni, mare parte dintre ei în Dobrogea.