Corina Buhuşi are 24 de ani şi este voluntar de aproape trei ani. Îi place să se pună în slujba comunităţii şi crede cu tărie că, în curând, toţi constănţenii vor respecta părţile de istorie scoase la lumină şi vor înţelege că trebuie protejate.
Corina Buhuşi, voluntar: "S-au găsit şi documente, s-au găsit şi resturi de mâncare. În mod curent, sunt gunoaie. Erau foarte, foarte multe gunoaie. Acum, la Termele Romane, unde am fost mai nimic."
Voluntarii au strâns, din trei locaţii aflate în zona peninsulară, câţiva saci plini cu hârtii şi peturi şi au tăiat buruienile sau crengile de copaci care au început să crească printre zidurile antice. Toate acestea ameninţau rezistenţa vestigiilor.
"Se vede, totuşi, că oamenii sunt mai civilizaţi de la an la an. Nu am mai participat la alte acţiuni ecologice, dar, din ce am observat, prin trecere, zonele sunt mai curate şi este un lucru bun acesta", a declarat unul dintre voluntari.
Adrian Tudose, preşedintele Asociaţiei Culturale "Noua Acropolă", Constanţa: "Acum 7 ani când am venit, aici nu se vedeau porţile. Nu se vedea nimic! Era totul acoperit de vegetaţie şi de gunoaie. Astăzi, deja, din luna septembrie când am fost noi ultima oară, vedeţi, nu s-a strâns foarte mult gunoi".
Voluntarii Asociaţiei organizează, periodic, aceste acţiuni de ecologizare a zonelor istorice.
reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna