Pentru 500.000 de lei, tulcenii, dar şi turiştii, vor avea parte de o privelişte unică, dar şi extrem de costisitoare: un catarg pe care va fi arborat drapelul naţional.
Construcţia va fi realizată din metal, va avea o fundaţie de beton, va fi luminată pe timp de noapte, iar în vârful catargului va fi amplasat drapelul ţării. Unul de nu mai puţin de 120 de metri pătraţi, pentru a fi vizibil şi de la vecinii ucraineni.
Paul Greavu, reporter Digi24 Constanța: "Catargul va fi amplasat pe malul celălalt al Dunării. Potrivit autorităţilor locale, drapelul României va putea fi văzut de pe navele de croazieră care merg pe Dunăre, dar şi din Ucraina, din portul Ismail."
Atat consilierii locali, care au votat in unanimitate pentru investiţie, cât şi angajaţii Primăriei Tulcea spun că investiţia trebuia realizată pentru că oamenii trebuie să înţeleagă mai bine cât de important este drapelul naţional.
Ce spun autorităţile
Claudia Frandeş, consilier local: "Au fost întrebări <<de ce>>? Şi s-a explicat că acest catarg este foarte important pentru că, în primul rând, reprezintă o investiţie care arată cât de important este drapeulul până la urmă, în al doilea rând, investiţia are un cost care poate părea surprinzător la prima vedere, dar care trebuie dimensionat şi trebuie privit prin prisma a ceea ce urmează să se facă acolo."
Bogdan Mihalca, arhitectul şef al Primăriei Tulcea: "Pentru unii ar fi ilogic, dar este totuşi o formă de amenajare a unui spaţiu public. Investiţiile în drumuri există, se fac anual se fac acolo unde s-au finalizat lucrări de infrastructură. Sigur că mai sunt unele rămase în urmă.
Daniel Drăniceanu, consilier local: "Noi am propus să alocăm Spitalului Judeţean un milion de lei. Dânşii au spus că nu e legal, dar le-am demonstrat că este legal. La rugăminţile dânşilor că au nevoie de buget, noi ne-am exprimat rezervele şi am acceptat să votăm bugetul."
În momentul de față, proiectul se află în stadiul studiului de fezabilitate.
reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna