Carnea, un pic mai scumpă ca anul trecut

Data publicării:
n16 20preturi 20carne-37467

Mai sunt doar două săprămâni pănă la Crăciun când mesele constănţenilor vor fi pline de produse din carne de porc şi nu numai. Majoritatea constănţenilor îşi fac deja calcule privind masa de sărbători şi sondează piaţa.

"Preţurile faţă de anul trecut sunt cu 3-5% mai mult. Muşchiuleţul de porc, de exemplu, este la 24 de lei si 50 de bani", declarăIuliana Hagiu, reprezentant producător

În piaţa Griviţei din Constanţa, situată în centrul oraşului, muşchiuleţul de porc este 22 de lei şi 90 de bani în timp ce pulpa costă 18 lei şi 90 de bani kilogramul. Carnea de vită o putem cumpăra pentru 22 de lei kilogramul de pulpă sau 80 de lei muşchiuleţul de viţel, fiind mai scumpă ca anul trecut cu aproximativ 6-7 procente. Carnea de pui insă nu a înregistrat creşteri semnificative, pulpele costând 13,30 lei pentru un kilogram, iar pieptul aproape 16 lei. În rândul constănţenilor părerile sunt împărţite, însă toţi sunt deacord că preţurile au crescut.

Producătorii de carne şi mezeluri se aşteaptă ca în zilele următoare cererea de carne, în special cea de porc, să crească pe piaţa din Constanţa, însă spun că sunt pregătiţi să facă faţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri