Dacă la începutul verii trecute cinci dresori îi antrenau pe Ni-Ni şi Chen-Chen, până în toamnă au mai rămas doar doi. De atunci, au fost organizate trei concursuri de ocupare a posturilor vacante. Utimul a avut loc în martie, atunci când niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să promoveze examenul.
Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "A fost un test scris unde foarte multe elemente ştiinţifice au fost redactate greşit şi bineînţeles atunci când este o greşeală de redactare fireşte că acel răspuns nu se poate lua în considerare şi în urma acestuia au picat toate trei fetele."
Dresorii care au dat examen în urmă cu cinci ani spun că este nevoie de perseverenţă pentru a reuşi.
Florin Maziliu, dresor: "Am avut de învăţat dintr-un domeniu nou pe care nu prea îl cunoşteam. M-am documentat, am avut de la bibliotecă cărţi, m-am documentat mult şi pe internet vă daţi seama chiar am căutat."
Acum, reprezentanţii Delfinariului se gândesc să modifice structura probei scrise.
Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "Şi noi am reglat mai bine examenul ca să nu fie sursă de contestaţie. Aşa cum toată lumea s-a modernizat cu testul grilă am introdus şi noi acest test prin care oamenii îşi pot exprima mai exact cunoştiinţele."
Candidaţii care îşi depun dosarul trebuie să aibă studii medii, să deţină un atestat de înotător şi să cunoască şi o limbă de circulaţie internaţională. Chiar dacă mai sunt două zile până la data limită a depunerii dosarelor şi trei persoane şi-au manifestat dorinţa de a participa la concurs, până în prezent nu s-a mai înscris nimeni.
reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc