Depozitele ANAF sunt ticsite cu mărfuri confiscate. Angajaţii abia mai au loc să se strecoare printre stivele de cutii pline cu tot felul de articole reţinute pentru că nu aveau acte de provenienţă, erau contrafăcute sau erau folosite drept paravan pentru a masca alte lucruri aduse ilegal în ţară.
Cristian Drăgan, şef Compartiment Valorificare Bunuri, ANAF Constanţa: Aproximativ 100.000 de lei valoarea mărfii şi marfa va fi vândută, în regim de consignaţie, vânzare directă sau licitaţie
De un singur articol încearcă inspectorii să scape de mai bine de un an pentru că nimeni nu doreşte să dea banii pe el, cu toate că preţul nu ajunge nici măcar la un leu.
Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Aproape imposibil de vândut sunt aceşti tălpici de damă şi asta din cauza faptului că sunt de o calitate slabă, sunt foarte mari şi...puţin demodaţi. Două milioane de astfel de perechi s-au aflat în depozitele ANAF. O sută de mii au fost dati cu titlul gratuit către biserici şi centre de plasament
La mare căutare în magazinele care vând produsele confiscate de ANAF sunt produsele folosite în bucătărie şi cele de amenajări interioare. Mulţi dintre clienţii interesaţi cumpără cantităţi mari şi spun că preţul este mult mai mic faţă de cel practicat în magazinele obişnuite.
Printre stivele de mărfuri aflate în depozitele ANAF sunt scoase la vânzare şi pompe de biciclete, ceasuri şi pantofi de damă. Toate sunt confiscate de vameşi, poliţişti ori de reprezentanţii Gărzii de Coastă.