Muncitorii au început montarea scenei pe care va fi amplasat altarul în aer liber. Urmează fixarea arcadelor, asamblarea elementelor de susţinere şi aşezarea icoanelor.
Scena-altar este destul de dificil de montat. Cântăreşte foarte mult, iar după toţi aceşti ani în care a fost sudată şi demontată a ajuns într-o stare destul de avansată de dregadare.
Primăria Mangalia este partener al evenimentului. Autorităţile locale sunt convinse că la ceremonie o să fie prezenţi foarte multi credincioşi şi chiar dacă sărbătoarea nu se adresează in mod direct turiştilor, cei care se vor afla la malul mării în acea perioadă sunt aşteptaţi cu drag la ceremonie.
Filip Dumitru, directorul Direcției de Turism a Primăriei Mangalia: "El ca eveniment polarizează deja, oameni în special din jurul oraşului Mangalia, din staţiuni, cetăţeni care locuiesc în staţiuni, în Venus, în Neptun, Saturn, oameni din comunele limitrofe"
Preoţii cred că anul acesta vor veni la slujba de Înviere mult mai puţini enoriaşi decât anul trecut.
Vasile Cârlan, preot: "Când am adus lumina de la Ierusalim, atunci au fost peste 10.000 de oameni, dar eu cred că anul acesta vor fi 3- 4.000 de oameni".
Autorităţile locale vor oferi enoriaşilor cozonac, pască şi ouă roşii. Este al treisprezecelea an consecutiv în care preoţii slujesc, la Mangalia, pe altarul din Portul Turistic.
reporter: Loredana Vesparu
operator: Viorel Cotleţ
editor web: Anca Medrea