Eric Defert a lăsat Franța în acest sezon estival și a venit la malul Mării Negre cu ambarcaţiunea sa. El va rămâne toată vara pe litoralul românesc, unde predă cursuri de navigație turiștilor. Cursanții învață în primul rând cum să mențină catamaranul în echilibru, în momentul în care vântul îl balasează pe apă.
Ramona Dumitrescu este din București iar vara și-o petrece în Mamaia.
A mai avut ocazia să urce pe un catamaran de mici dimensiuni și spune că experiența nu se poate compara. Barca francezului este mult mai rapidă și mai puternică și este nevoie de cel puțin două persoane ca să poată fi manevrată
Ramona Dumitrescu, turist: Încă tremur, e atât de multă adrenalină încât nu pot încă să îmi găsesc cuvintele. Este un sport pe care eu îl recomand din tot sufletul dacă nu neaparat vrei să devi skipper, dar măcar să încerci odată în viață.
Catamaranul a primit la bordul său și novici.
"Am balansat oarecum am și ieșit în exterior și eu și Ramona ca să echilibrăm. Este tare rău. Adrenalină? Este. Acuma nu vedeți? E foarte tare", a spus un turist.
Eric Defert, skipper: Este prima mea săptămână. Pentru moment oamenii decoperă acest sport și pun multe întrebări. Mamaia este un loc bun pentru navigație, vântul este puternic, vremea este prielnică și este și mult soare.
Restul turiștilor au privit de pe mal cu admirație: "Sporturile s-au diversificat iar ceea ce am văzut acum a fost super pentru că rar vezi ceea ce cu altă ocazie vezi numai la televizor."
O oră de curs în larg cu acest catamaran costă 150 lei. Până acum 20 de persoane au învăţat să manevreze ambarcaţiunea.
reporter: Annabelle Borș
operator: Mihai Ciobanu