Dispecera primeşte zilnic 3-4 apeluri. În funcţie de gravitatea cazului, anunţă mai departe psihologul.
Sunt însă şi zile în care telefonul nu sună deloc. Anul trecut, au existat peste 300 de situaţii în care au fost semnalate cazuri de abuz sau violenţă asupra minorilor.
36 de echipe mobile de specialişti au acţionat în regim de urgenţă, iar în funcţie de situație, copiii au fost preluați din familii și înscriși în sistemele de protecție.
Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC : "Într-adevăr, cazurile de neglijare, abuz emoţional, sexual sau violenţă în familie sunt cele mai multe, aproximativ o sută de cazuri".
La acest telefon cei care au reclamat diferite abuzuri au fost chiar minorii agresaţi de membrii familiei. Specialiştii susţin că au fost verificate în teren toate sesizările primite.
"Copilul va fi evaluat psihologic în funcţie de necesităţile şi starea afectivă pe care o are", a spus Irina Comănescu, psiholog.
Psihologii susţin că cele mai grele cazuri sunt cele de abuz sexual şi abuz emoţional asupra minorului care este mai greu de probat în instanţă.
În acelaşi timp, autorităţile locale au recunoscut că judeţul Constanţa se menţine primul pe ţară în ceea ce priveşte numărul copiiilor abandonați în unități sanitare.