La Târgul de la Negreni, negocierea este dusă la rangul de artă, astfel că orice preț este considerat flexibil.
"În trecut, târgul avea o dimensiune mult mai mică, se comercializau cereale. Cei din zona montană veneau pentru a se aproviziona pentru sezonul de iarnă, iar cei dinspre zona de câmpie mergeau cu produse din lemn, ciubere, sare și cele necesare traiului de pe acele timpuri", a explicat Vlad Nistor, viceprimarul localităţii.
Printre grătare sfârâind, jucării chinezești și haine de toate felurile, la cel mai vechi târg din Transilvania și-au făcut loc și obiectele de artă. Pe malul Crișului Repede, unde Târgul de la Negreni se desfășoară de mai bine de 200 de ani, piesele de mobilier francez construite manual din lemn de stejar au așteaptat oameni dispuși să plătească chiar și 1000 de euro.
"Aducem și la comandă tot ce credem noi că se poate valorifica, la un preț mai bun. Aceste piese nu se mai fac în România și la prețul la care noi le vindem, nu îți face nimeni manopera în România", a afirmat Emil Cobaschi, comerciant.
Târgul se întinde pe 11 hectare și tradiția spune că nimeni nu pleacă de aici fără să cumpere ceva, fie că este vorba despre un articol de îmbrăcăminte, o jucărie sau un obiect de mobilier.
"Am cumpărat niște veioze foarte vechi, foarte interesante, foarte ieftine. Un radio din anii '50 la preţul de 100 de lei mi s-a părut deosebit", a spus un cumpărător.
Târgul care durează trei zile cunoscut de 200 de ani sub denumirea de "Târgul de la Lacul Negru". Anul acesta aici au venit comercianți din toată România.