La festivitatea de deshidere a anului şcolar a fost multă voie bună: copiii au cântat, au dansat şi au făcut cunoştinţă cu noile care didactice. Aici vor învăţa 600 de copii, ai căror părinţi consideră că modelul britanic de învăţământ îi pregăteşte mai bine pentru viitor. Şi asta chiar dacă trebuie să scoată din buzunar în fiecare an între 3.000 şi 6.000 de euro.
"Se pune foarte mult accent pe personalitate, pe încredere. Ce îmi place cel mai mult e că au scos complet din vocabular cuvintele nu pot", a afirmat un tătic.
"Suntem de trei ani prezenţi. Este exact ceea ce ne dorim pentru educaţia lor. Dacă copiii sunt valoroşi sunt puşi foarte bine în valoare. Asigură un curriculum întreg pentru toate limbile. Nu este o şcoală cu dotări nemaivăzute, dar principiile pe care le aplică fac diferenţa", a declarat o mămică.
Alături de copiii din ţară, la Şcoala Internaţională învaţă şi în acest an zeci de străini veniţi din ţări precum Germania, China sau Slovacia.
"Copiii se înţeleg foarte bine, nu cred că simt nicio diferenţă în a veni din alte ţări şi a avea diferite culturi. Chiar în clasă la mine am o fetiţă din Rusia. S-a integrat extraordinar", a spus învăţătoarea Anca Nealcoş.
"Este un mediu cu adevărat internaţional şi părinţii chiar apreciază acest lucru, că elevii pot să-şi facă prieteni din întreaga lume. Avem profesori români şi expaţi. Suntem o comunitate foarte deshisă", a precizat Anca Rusu, director înscrieri la Transylvania College.
Şcoala Internaţională din Cluj este singura din afara Bucureştiului care funcţionează după programa Cambridge şi singura care are un internat organizat după model britanic.