Alexandra este unul dintre cei peste 1.200 de studenţi care s-au înscris deja la Bye Bye Student Academy. Ea îşi doreşte să capete experienţă încă din timpul facultăţii. A fost deja la câteva interviuri, însă fără prea mare succes.
"Foarte greu. Unul care are experienţă deja câteva luni într-un restaurant sau în domeniul hotelier, de exemplu, ţi-o ia înainte, aşa că e dificil să îţi găseşti de lucru", spune studenta.
Cel care stă în spatele programului de consiliere şi recrutare a studenţilor este Vlad Buzoianu, absolvent al Facultăţii de Business din Cluj-Napoca. Ştia din propria experienţă cât de greu este pentru un tânăr să îşi găsească un loc de muncă, aşa că s-a gândit să vină cu ceva nou pe piaţă.
"Asta e una din unicităţile proiectului, faptul că promovează atât joburile, doar către studenţi, deci nişat, dar în acelaşi timp, promovează studenţii către angajatori. Şi da, preferăm să spunem că noi punem accentul pe oameni", a afirmat acesta.
Proiectul este la început, astfel că în prima lună, doar 60 de persoane vor fi incluse în program. Tinerii vor participa gratuit la training-uri oferite de specialişti şi vor face stagii de practică.
"A fost o surpriză atât de plăcută, în noaptea în care am început campania de teasing, am avut peste 300 de subscriberi şi numărul creşte. Avem peste 1.000 în momentul de faţă", spune Eliza Şveica, iniţiator proiect.
Cei care nu au mai prins un loc liber la training-uri pot aplica direct la unul din zecile de joburi oferite pe site.
"Avem job-uri în domeniul financiar, fie relaţii directe cu clienţii, fie back-office şi în domeniul de suport vânzări", a precizat Lavinia Florea, specialist HR .
Potrivit statisticilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, Clujul se află în topul judeţelor cu cele mai multe locuri de muncă neocupate.