Pasionaţii de off-road din Cluj au fost chemaţi să ajute la acţiunea de căutare a victimelor accidentului aviatic abia spre seară. Deşi au un protocol de colaborare cu echipele de intervenţie speciale din judeţ, aceştia au aflat de nefericitul eveniment de la colegii lor din Bucureşti.
"Pe la 19.00 am fost anunţaţi, maxim la ora 19.15 şi am fost cu băieţii de la ISU plecaţi, am avut noroc că am fost escortaţi de o maşină de la ISU. Nu am mers direct, am căutat prima dată, la Crucea Iancului am fost de două ori, nu se ştia nimic. Am contactat pădurarul telefonic, care se zicea ca a găsit avionul", a declarat Marius Pop, membru Transsylvania Off Road Club.
Clujeanul a subliniat însă că echipele de intervenţie nu au nicio vină pentru că acţiunea de salvare a durat atât de mult
"Ei şi-au făcut treaba, dar nu prea au dotări pentru aşa ceva, vă daţi seama. Că ei au ceva camioane care sunt 4x4, ori cu camionul nu poţi să mergi cu aşa ceva prin pădure, e foarte mare, greu, nu ai acces. Nici coordonatele nu erau bine stabilite... bine, cei de la ISU nu aveau ei de unde să ştie coordonate. Numai dacă au primit de undeva", a mai precizat acesta.
Echipa formată din Lucian Neag şi Marius Pop a condus echipele de intervenţie la locul accidentului.
Marius Pop: "Oamenii vă daţi seama că erau accidentaţi, erau în pături, aduceau localnicii în jos."
Reporter: "Aparatul de zbor cum era?"
Marius Pop: "Rupt, dezastru. Rupt în 13 bucăţi. Am făcut şi poze, le-a pus pe net. Erau în şoc oamenii... Da, mai mult hipotermic, le-a fost foarte frig."
Reporter: "Care erau gradele?"
Marius Pop: "Erau de la zero în jos."
Reporter: "Era zăpadă?"
Marius Pop: "Da, ningea, ploua, ningea, ploua. Zăpada, cam aprope până în genunchi."
În urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi-au pierdut viaţa două persoane: pilotul şi un medic rezident din Bucureşti. Răniţii au fost internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Cluj.