Contracte de vânzare-cumpărare contestate, proprietari care cer daune financiare, după ce şi-au distrus maşinile în gropile de pe carosabil şi companii ale căror investiţii au fost blocate, din cauza unor erori ale autorităţilor locale. Acestea sunt doar câteva dintre procesele în care primăriei Cluj-Napca îi sunt cerute prejudicii.
"Am atras atenţia asupra felului în care resursele clujenilor şi banii clujenilor sunt gestionați de către Consiliul Local şi credem că marea majoritate a proceselor se datorează încălcării legilor în vigoare. Instituirea unui cod de bune practici administrative, care să limiteze aceste derapaje care există la ora actuală", propune Ioana Borza, consilier local.
Autorităţile locale sunt însă optimiste şi asta cu toate că au reuşit să ajungă la o înţelegere doar în cazul unui singur proces, ce presupunea plata unor daune morale. Este vorba de firma portugheză, care cerea plata unui milion de euro, după ce investiţia i-a fost blocată.
"Am avut deja o discuţie cu potenţialul investitor şi vom face parkingul. Deci, în consecinţă, nu se pune problema unei consecințe aferente pentru celelalte, sunt solicitări în instanţă şi sunt convins că le vom câştiga", declară Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.
În același timp, primăria Cluj-Napoca are de recuperat în instanţă doar 3 milioane de euro, pagube de la persoane fizice şi juridice.