Poeziile lui Nichita Stănescu şi ale lui George Bacovia i-au pus la grea încercare pe elevi.
"N-am crezut că primim poezia şi tot aşa am primit. Şi iar n-am învăţat", a afirmat un candidat la după examen.
"Mă gândeam că o să-mi pice ceva mai uşor, că poezia nu prea îmi place, dar acum asta este", a spus altul.
La examen s-au prezentat atât cei care nu au obţinut notă de trecere la sesiunea din vară, cât şi cei care au trecut cu bine de corigenţe. În cea din urmă situaţie au fost peste 400 de elevi clujeni. Regulile de examen au fost aceleaşi, ca la sesiunile precedente.
"E vorba de camere de supraveghere, este vorba de supraveghetori în fiecare sală, supraveghetori pe coridoare, camere de suparaveghere acolo unde se multiplică subiectele sau unde se strâng subiectele. Părerea unora că în toamnă e mai simplu decât în sesiunea de vară e evident greşită", a declarat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.
La proba scrisă la Limba şi literatura română au lipsit aproximativ 140 de elevi, din totalul celor peste 920 înscrişi în judeţul Cluj.
În Bistrița-Năsăud s-au înscris pentru această probă aproximativ 400 de candidați, însă un sfert dintre aceștia nu s-au prezentat la examen.
De asemenea, patru elevi au fost eliminaţi din examen. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, candidaţii au fost prinşi de către profesorii supraveghetori cu fițuici sau telefoane mobile asupra lor.
Bacalaureatul de toamnă continuă marţi cu proba scrisă la limba maternă, în 27 august cu proba obligatorie a profilului şi în 29 august cu proba la alegere a profilului. Rezultatele finale vor fi anunţate în 4 septembrie.