Sacii menajeri, hârtia de ziar, plasa, peturile, paharele şi farfuriile de unică folosinţă au fost transformate de tinerii liceeni în materiale pentru realizarea unor ţinute inedite. Pentru fiecare dintre ele, elevii au avut nevoie de zeci de ore de muncă.
"Munca a fost foarte grea, solicitantă, au fost realizate peste 3.000 de piese, fiecare piesă fiind alcătuită din trei flăcări", a afirmat o elevă.
Rezultatul a fost însă pe măsura aşteptărilor, iar tinerii au făcut senzaţie pe podium.
"Copiii sunt foarte ingenioşi, mă bucur că se implică în aşa ceva, este o muncă de titan să faci aceste costume şi ei sunt de apreciat din punctul ăsta de vedere, pentru că participă şi pentru că şi alocă timp să construiască aceste costume frumoase", a spus Ioana Bogăţan, membru în juriu.
"18 echipe, foarte bune, toate câştigătoare din punctul meu de vedere, reuşesc să demonstreze că sunt foarte creativi, au putere de muncă în echipă şi mai ales se apleacă asupra aspectelor privind protecţia naturii, ăsta e cel mai important mesaj pe care campania Ecool continuă an de an să-l dea", a spus unul dintre organizatorii evenimentului.
Cele mai apreciate ţinute au fost premiate cu excursii, bilete la spectacole sau concerte şi şedinţe foto.