În funcţie de rasă, vârstă şi cantitatea cumpărată, clienţii plătesc pentru un kilogram de porc viu de la aproximativ 10 lei.
Comercianții susțin că şi-au crescut animalele cu mâncare ecologică, iar carnea este săracă în colesterol.
Doamna Lucia creşte porci de 2 ani de zile în apropierea Clujului. A lăsat locul de muncă la un restaurant din Italia pentru a se întoarce acasă. Acum crește 40 de porci vietnamezi. Vinde kilogramul de porc viu cu 15 lei, iar internetul s-a dovedit a fi o adevărată piaţă de desfacere.
"Timpul meu nu îmi permite să circul la târguri şi mi se pare o idee super bună cu internetul. Pot să spun că aproape toţi porcii sunt deja cumpăraţi. Chiar am cerere şi nu mai am ce vinde. Cei mari aproape toţi sunt prenotaţi", spune Lucia Cojocaru.
Femeia nu este singura care a apelat la internet pentru a vinde animalele crescute în bătătură.
"Am ales să punem pe internet pentru că e mai convenabil, nu e ca la târg. Acolo e o dată pe lună şi aici e în fiecare zi, şi mă contactează oamenii, spune Valer Marian.
Are în gospodărie peste 50 de porci, iar preţul de vânzare pleacă de la 8-9 lei kilogramul.
În târgurile din judeţ, carnea de porc se vinde anul acesta cu aproximativ 10 lei kilogramul.