Popasul a fost creat chiar de strănepotul eroinei lui Agârbiceanu. Acesta este format dintr-un grajd, care adăposteşte şi acum şaua şi corfele care l-au lăsat fără piele pe spinare pe Bator, calul personajului din nuvelă, un şopru şi o casă veche, din bârne de lemn, în care vreme de 11 ani a locuit şi Sofia Danciu, alias Fefeleaga.
Omul caută acum sprijin pentu a reconstrui casa şi odată cu ea tot farmecul acestui loc, vizitat de mii de turişti în fiecare an.
"Aşa cum m-a ajutat Dumnezeu să duc mai departe tradiţia, cu ajutorul tuturor celor care iubesc muntele, sper să facem din nou şi un festival şi să atragem cât mai mulţi turişti, ca să reînviem tradiţia, să vadă că Fefeleaga n-a murit şi va trăi peste veşnicie", a afirmat Gheorghe David, strănepotul acesteia.
Ajutorul nu a întârziat să apară. Un ONG din zonă a reuşit să răspândească pe reţelele de socializare necazul lui Gheorghe, iar la mai puţin de trei zile de la anunţ, saci cu haine, alimente dar şi bani au început să fie trimise din toată ţara.
"Eu cred că oricine din lumea asta, care are un loc de suflet sau ştie cu adevărat ce înseamnă un popas turistic ancorat într-o poveste extraordinară, cea mai tristă poveste a neamului românesc, a Fegelegei, cred că încearcă să ajute", spune Adrian Puiuleţ, preşedintele ONG Trascău.
"Şi povestea lui Agârbiceanu face mai populară zona. Încurajăm şi pe restul lumii să vină în continuare şi dacă vor, îi aşteptăm cu mare drag să dea o mână de ajutor şi să sperăm că refacem totul la fel cum a fost", a afirmat Dan Ştefan, localnic al zonei.