Tinerii care vor să urmeze cursurile Universităţii Babeş-Bolyai au la dispoziţie 4.840 de locuri la buget pentru cursurile de trei ani la nivel de licenţă şi 3.500 de locuri, pentru programele de master.
"La acest număr se adaugă un număr dublu faţă de cele bugetate, la taxă. Astfel, vom avea în jur de 12.000 de locuri la taxă, din care 2.580, la învăţământul la distanţă", a precizat Anna Soos, prorectorul UBB Cluj.
Viitorii studenţi vor putea alege din acest an patru noi specializări, printre care Geografia turismului în limba germană sau Leadership în sectorul public, în limba engleză.
"Noi am încercat să îi pregătim pentru Leadership la nivel european pentru administraţie de tip european, de-aia facem în limba engleză şi să ştiţi că la nivelul UE sunt reglementări care ne ajută să putem pregăti specialişti, cel puţin în anumite domenii", a declarat Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB Cluj.
"Începem anul acesta, dacă vom primi aprobare şi introducerea unei noi specializări de Geografia turismului şi continuăm ceea ce am făcut anul trecut cu Informatica în limba germană, unde avem 22 de locuri bugetate şi 51 de locuri cu taxă", a completat Rudolf Graf, prorectorul UBB Cluj.
Universitatea Babeş-Bolyai are cei mai mulţi studenţi din România. În fiecare an sunt admişi la cursuri aproximativ 14.500 de tineri.