Ca suprafaţă, Parcul Feroviarilor este al doilea din Cluj-Napoca. Neînțelegerile dintre autorități au făcut însă ca acesta să devină o ruină. În 2006, un investitor privat a concesionat pe 24 de ani terenul, cu intenţia de a investi 2 milioane de euro pentru amenajarea terenurilor de sport şi spaţiilor de joacă.
Reprezentanţii Clubului de Fotbal CFR 1907 Cluj spun că au renunţat la proiectul de reabilitare a parcului în 2012, după ce au întâmpinat probleme la obţinerea avizelor necesare. Acum, aceştia vor să renunţe la concesiunea asupra terenului şi să îl restituie fie autorităţilor locale, fie Companiei Naţionale de Transport Feroviar.
Consilierii locali cer acum Primăriei Cluj-Napoca să preia terenul.
"Am vrea să revină parcul acesta la Primărie, ca să îl putem pune la dispoziţia clujenilor, să îl reabilităm, pentru că nu sunt în oraş spaţii verzi atât de mari, compacte, mai ales că avem parcul acesta aproape de Someş, liniştit, şi cred că noi, ca Primărie, trebuie să ne exprimăm intenţia", a afirmat Ioan Bâldea, consilier local.
"Primul pas trebuie să îl facă cei care deţin sub o formă sau alta drepturi asupra acelui teren. Ulterior, există deschidere de principiu din partea administraţiei locale", a precizat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.
Reabilitarea ar costa un milion de lei, iar în bugetul oraşului a fost prevăzută în acest an o sumă de zece ori mai mare pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi a parcurilor din oraş. Înainte de 1989, pe terenul de 5 hectare fusese amenajat Parcul Feroviarilor. Clujenii îi duc și acum dorul.
"Era totuşi aranjat. Erau bănci, erau alei, erau pomi nu prea mari şi era curat", a afirmat o clujeancă.
Ultimul parc amenajat de autorităţile locale s-a finalizat în urmă cu doi ani şi a costat 780.000 de lei.