Din cauza lipsei de fonduri, conducerea spitalului nu îşi permite să angajeze brancardieri, aşa că transportul pacienţilor cade în grija aparținătorilor sau a medicilor.
"Am fost obligat să plătesc oameni care să o ducă cu un cărucior, eu nefiind capabil. Eu cred că e și o nepăsare din partea multor oameni", este părerea unui aparţinător.
"Nu e normal, cum să fie normal să nu fie lift?! Mă mir că și garda e pusă la etajul 1! Ar trebui să fie la parter, să nu urce pacienții pe scări", a afirmat altul.
"Este foarte dificil, pentru că pacientul trebuie să ajungă de la parter la etaj, camera de gardă fiind la etaj", a spus şi medicul pediatru Maria Fabian.
Situația este și mai gravă dacă pacienţii au nevoie de investigaţii medicale suplimentare şi trebuie transportaţi şi la alte etaje ale spitalului.
"E foarte, foarte rău, chiar și personalul de aici se necăjește în clipa în care trebuie să aducă mâncarea", a spus un bolnav.
Conducera unităţii medicale nu dispune de 3.500 de euro, bani necesari pentru a cumpăra un motor nou pentru ascensor. Singura soluţie este repararea celui vechi, care însă durează mai mult.
"Rebobinarea conform aspectelor tehnice semnalate de către firma care se ocupă de acest aspect presupune niște produceri tehnice, care sunt legate de timp. Conducerea are în vedere de a solicita fonduri de la Consiliul Local în vederea achiziționări unui motor nou. Ne ajutăm cu muncitorii spitalului, cu portarul spitalului, cu toții punem mână de la mână, ne pare rău, dar...", a declarat Cosmina Biriș, purtătorul de cuvânt al Spitalului Câmpia Turzii.
La Unitatea de Primire a Urgențelor din Câmpia Turzii ajung zilnic, în medie, 20 de pacienți, iar în fiecare lună, peste 420 de bolnavi sunt internaţi în spital.