Piesa de rezistenţă a expoziţiei o reprezintă o scenă din viaţa cotidiană a satului maramureşean, realizată din peste 15.000 de piese Lego. Construcţia a durat aproximativ 6 luni.
"Am trăit printre casele acestea bătrâne, care încep să dispară, nu le mai vezi numai în muzee şi acolo deteriorate şi am zis să aduc un omagiu satului român - să zic şi satului român din Maramureş", a spus Grigore Tomoioagă, unul dintre expozanţi.
"Pot fi văzute în expoziţie diverse modele, în care se utilizează tehnici de contrucţie speciale, asta pentru a se admira structuri, dacă se doreşte, dar sunt construite şi scene de bătălii fantastice între extratereştrii, confruntări între elfi şi alte personaje care ţin de poveste. Pot fi văzute replici ale unor clădiri reale, cum ar fi Ateneul Român sau Taj Mahal-ul sau zone de city cu zgârie-nori", a explicat Sever Alicu, unul dintre organizatori.
Lucrările prezente la expoziţie aparţin unor colecţionari, dar şi pasionaţilor de Lego din întreaga ţară. Aceasta va putea fi vizitată pînă în 3 iunie.