Gigantul IT mai are deschise centre în Bucureşti şi Timişoara.
"Este un an ambiţios pentru noi referitor la Cluj. Jumătate din angajările care au loc la nivel naţional se vor desfăşura la Cluj. Aceasta înseamnă, de fapt, o triplare a dimensiunii centrului din Cluj. La final de an, vrem să ajungem la cifra de 90-100 de persoane în Cluj", a declarat Gheorghe Oltean, director de servicii.
Conducerea companiei susţine că a ales Clujul pentru cel mai mare centru de consultanţă IT din România, pentru că aici pot găsi cu uşurinţă specialiştii de care au nevoie, în cele 6 luni de training.
"În aceste 6 luni putem să îi și evaluăm, astfel încât, la final, să le putem oferi salariul corespunzător, raportat la salariile existente la nivelul companiei", a explicat Cristian Pintea, consulting manager.
"Eu, personal, sunt implicată în ceea ce se numește faza de roll out, sunt consultant pentru 10 ţări din Europa, respectiv trebuie să călătoresc în fiecare şi să lucrez cu echipele locale", a precizat Simona Negoiescu, una dintre angajate.
SAP Cluj lucrează pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, pentru firme ca Nissan, Pirelli, Vodafone, British American Tobacco sau NBA.
Clujul a devenit în ultimii ani un adevărat pol al IT-ului din România, unde un sfert din locurile de muncă vacante sunt pentru acest domeniu. "646 de locuri de muncă pe IT, centralizat pe toate cele 4 luni, de la 1 ianuarie până la finele lunii aprilie. Locurile sunt atât pe studii superioare, cât şi pe cele medii", a precizat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.
În companiile lT din Cluj lucrează aproximativ 8.000 de persoane. Salariile în domeniu sunt cuprinse între 500 şi 2.000 de euro, la care se adaugă diferite bonusuri, precum asigurări private de sănătate, vacanţe plătite sau acces la sălile de întreţinere din oraş.
La Cluj va lua fiinţă un cluster IT, unde vor fi create peste 25.000 de locuri de muncă.